Selecteer een pagina

Samsung raadt de gebruikers van de smartphones Galaxy Note10, 10+ en Galaxy S10, S10+, en S10 5G aan om alle geregistreerde digitale vingerafdrukken te verwijderen en ze opnieuw te registreren, aldus het bedrijf in een persbericht.

Samsung kampt met een veiligheidsprobleem bij het identificatiesysteem, waardoor de toestellen ook door iemand anders ontgrendeld kunnen worden.

Het probleem is gelinkt aan bepaalde screenprotectors in siliconen, die de vingerafdruksensoren verstoren, legt Samsung uit.

Het bedrijf roept op om die beschermers niet meer te gebruiken tot de software geüpdatet wordt. Die update zou begin volgende week plaatsvinden.

Naast het ontgrendelen van het scherm, kunnen door de softwarefout derden ook betalingen uitvoeren met de smartphone.

Het probleem raakte begin deze week bekend, toen de eigenares van een Samsung Galaxy S10 in de Britse krant The Sun zei dat haar smartphone door iemand anders kon ontgrendeld worden als ze een schermbescherming gebruikte.

Samsung is de grootste speler op de smartphonemarkt. Het Koreaanse bedrijf noemde zijn nieuwe vingerafdrukkensensor bij de lancering ‘revolutionair’.

Het is niet de eerste keer dat de Koreanen problemen ondervinden met topproducten. In 2016 werd de Galaxy Note 7 wereldwijd teruggeroepen, nadat bij verschillende toestellen de batterij was ontploft.

En eerder dit jaar moest Samsung de lancering van de Galaxy Fold, een van de eerste twee toestellen met een plooibaar scherm, uitstellen vanwege de fragiliteit van het scherm.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.