“Hebt u ook een verwerkersovereenkomst voor me die ik naar klanten of leveranciers kan sturen?” Dat is het eerste wat ondernemers meestal vragen als ze professionele ondersteuning inschakelen bij de ontwikkeling van privacybeleid. Bijna niemand vraagt om een awareness training voor medewerkers. Terwijl zij voor de meeste privacyrisico’s zorgen.

95 procent van de datalekken wordt veroorzaakt door menselijke fouten.

We zetten de 10 grootste risico’s voor u op een rij.

1. bestanden belanden in de prullenbak

In het digitale tijdperk wordt vaak vergeten dat gedrukte producten ook persoonsgegevens kunnen bevatten. Digitaal aangeleverde documenten worden voor een vergadering op papier geprint. Ouderwetse post wordt omgekeerd ingescand.

De papieren versies belanden na gebruik in de prullenbak. Vrij toegankelijk voor iedereen. De schoonmakers vsn het schoonmaakbedrijf hebben zo onbevoegd toegang tot persoonsgegevens.

Bedtsnden met persoonsgegevens moeten op de juiste manier worden vernietigd (bijvoorbeeld versnipperd). Organiasties die doorlopend veel documenten met persoonsgegevens moeten vernietigen doen er verstandig aan om het versnipperen over te dragen aan gecertificeerde externe dienstverleners die een beveiligde documentencontainer plaatsen die geregeld wordt afgehaald. U ontvangt dan een bewijs voor uw verwerkingsregister dat de documenten daadwerkelijk zijn vernietigd.

2. Privé USB-sticks, externe harde schijven en cd-rom’s

Sommige medewerkers nemen persoonlijke USB-sticks, externe harde schijven en cd-rom’s mee naar kantoor om daar tussendoor op de computer van de zaak persoonlijke zaken af te handelen. Of om bedrijfsbestanden op te slaan zodat er thuis op de privé computer aan verder gewerkt kan worden. Dat brengt grote risico’s met zich mee.

De apparaten kunnen worden geïnfecteerd met malware die zich verspreidt in het besturingssysteem en een bedreiging vormt voor de gegevens. Daarom mogen privé-apparaten binnen het bedrijf niet worden toegestaan en moeten apparaten die eigendom zijn van het bedrijf met encryptie worden uitgerust.

3. bedrijfsapparaten worden voor privédoeleinden gebruikt

Thuiskantoor en werken onderweg zijn wijdverbreid. De ter beschikking gestelde hulpmiddelen (laptops, tablets, smartphones) worden vaak ook voor privédoeleinden gebruikt.

Hierdoor kunnen onbevoegde derden, met name in geval van verlies of diefstal, gemakkelijk toegang krijgen tot vertrouwelijke bedrijfsdocumenten. Harde schijven en USB-sticks moeten daarom worden versleuteld en het gebruik van openbare WLAN moet worden verboden.

4. gebruik van personlijke e-mailaccounts voor het werk

Veel werknemers gebruiken privé e-mailadressen om bedrijfsdocumenten te versturen die vertrouwelijke persoonlijke gegevens bevatten. Redenen: Gemak, onervarenheid met e-mailprogramma’s van het bedrijf, gebruik van documenten voor privédoeleinden.

Zij gebruiken daarbij vaak onveilige overdrachtmethoden.

Helaas weten veel hackers die altijd op zoek zijn naar manieren om vertrouwelijke gegevens te stelen dat ook.

Het gebruik van particuliere e-mailaccounts voor zakelijke doeleinden moet daarom worden verboden.

Voor het versleutelen van bestandsbijlagen moet gebruik worden gemaakt van geautomatiseerde hulpmiddelen die door het bedrijf worden geleverd.

5. Een eenvoudig centraal wachtwoord voor iedereen voor alles: hallo 123

Best wel praktisch dat Jantje Pietje spontaan kan vervangen op de afdeling. Dat de stagiaire eenvoudig kan assisteren. En dat de externe HR-medewerker overal bij kan.

Sommige organisaties hebben voor applicaties, bestanden en computers een groepsaccount gemaakt met een praktisch eenvoudig te onthouden wachtwoord. Dat is bepaald niet veilig.

Het delen van accounts is een no-go! Een fatale fout in de gegevensbescherming!

Volgens de AVG moeten per medewerker bevoegdheden worden vastgelegd. Dat kan met een algemeen account niet.

Bovendien is een algemeen account erg kwetsbaar. Het wachtwoord is algemeen bekend en kan snel op straat komen of worden gekraakt.

Na het kraken van dit wachtwoord is het dan mogelijk om toegang te krijgen tot alle vertrouwelijke persoonsgegevens in uw organisatie.

Werknemers moeten technisch worden gedwongen om lange wachtwoorden (acht tot twaalf tekens) te gebruiken, die ook bestaan uit hoofdletters en kleine letters, getallen en speciale tekens. Ook moeten deze regelmatig worden aangepast.

U mag medewerkers alleen toegang geven tot gegevens die zij voor hun taak daadwerkelijk nodig zijn.

6. Kom binnen!

Veel bedrijven willen gastvrij overkomen. Bezoekers kunnen spontaan de werkvloer oplopen. Dat brengt echter grote risico’s met zich mee.

Zeker wanneer mensen van buiten het bedrijf zonder begeleiding kunnen rondlopen.

Een open kantoor, een vrijgespeelde serverruimte en een vergeten document op de printer kunnen fatale gevolgen hebben voor de gegevensbescherming van klanten en medewerkers.

Buitenstaanders mogen alleen voor operationele doeleinden en onder toezicht toegang tot de werkvloer krijgen.

7. te veel informatie verstrekken via de telefoon

“Ik probeer Henk te bereiken. Hij zou vandaag langskomen voor een klus. Maar hij neemt niet op. Hebt u zijn mobiele nummer voor mij?”

Wanneer mag je aan de telefoon eigenlijk persoonsgegevens aan derden verstrekken?

Veel medewerkers weten het niet. Ze willen klantvriendelijk zijn en spreken dan snel hun mond voorbij.

Of ze gaan te amicaal met jarenlange trouwe klanten om en vertellen spontaan aan de telefoon wat ze nou weer beleefd hebben met die en die.

Om te voorkomen dat medewerkers onrechtmatig telefonisch teveel informatie verstrekken is het van belang om de medewerker vooraf grondig te instrueren welke informatie wel en niet mag worden verstrekt.

Maak een telefoonprotocol dat door de medewerkers moet worden ondertekend.

8 Chaos op de werkvloer

Vertrouwelijke brieven, contracten, notities met wachtwoorden, USB-sticks, postbakjes vol uitgaande poststukken bij de balie, stapels papier op het bureau. Als iedere buitenstaander in een oogopslag deze privacypuinhoop kan zien, is de chaos op het gebied van gegevensbescherming perfect.

De AVG dwingt tot een clean desk policy. Zo’n beleid is nuttig, omdat het structuur aanbrengt in organisaties. Er zijn dan duidelijke afspraken over hoe wordt omgegaan met de eigen werkplek en de directe omgeving. Er wordt vastgelegd dat er geen documenten met vertrouwelijke documenten achtergelaten mogen worden bij het verlaten van de werkplek. Computers moeten vergrendeld zijn.

9 De overvolle mailbox

Een van de beginselen van het recht inzake gegevensbescherming is dataminimalisatie. Beperk de opslag van persoonsgegevens zo veel mogelijk. Gegevens mogen niet langer bewaard worden dan nodig is voor het doel van de verwerking.

Ondertussen zit de mailbox stampvol met mail. U kunt mail van een paar jaar oud eenvoudig terug vinden. Best praktisch. Je weet nooit waar het goed voor is. Toch?

Kan best zijn, maar het mag niet. De mailbox moet net als postbakjes met brieven op uw bureau regelmatig worden geleegd.

Documenten met persoonlijke gegevens die op de harde schijf zijn opgeslagen, maar niet zijn vereist, moeten naar de prullenbak worden overgebracht.

U bent verplicht zich te houden aan wettelijke bewaartermijnen!

10. Datalekken verzwijgen

Iedereen maakt fouten. Voor je het weet heb je een mail met vertrouwelijke gegevens naar een verkeerd adres gestuurd.

Opeens bent u uw telefoon kwijt.

Uw bedrijf is slachtoffer geworden van hackers omdat een medewerker op een phishingmail heeft geklikt.

Niemand is blij met fouten.

Het liefst wil je over fouten zwijgen.

Struisvogel spelen.

Maar dat is iets dat u vooral niet moet doen!

U bent verplicht om een datalek binnen 72 uur te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens en meteen maatregelen te treffen om schade te voorkomen of te beperken.

Als u dat niet doet kan de Autoriteit Persoonsgegevens u fors beboeten.

Meer actueel awareness nieuws

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.