Selecteer een pagina

Het Cybercrimeteam Noord-Nederland van de politie heeft naar aanleiding van het Nederlandse opsporingsonderzoek ‘Operation Power Off’ zes aanhoudingen verricht in Noord-Nederland. 

De politie kwam de cybercriminelen op 24 april op het spoor. Op die dag werd de website Webstresser.org opgerold.

Webstresser.org was een zogenaamde ‘booter’ of ‘stresser’-dienst: een website waar tegen lage prijzen krachtige DDoS-aanvallen konden worden aangekocht.

Bij de aanhoudingen in Noord-Nederland gaat het om twee personen uit Drenthe, drie uit Friesland en één uit Groningen. Ze worden verdacht van het gebruiken van de website om DDoS-aanvallen te plegen.

De website werd vermoedelijk geleid door 4 cybercriminelen uit Servië en Kroatië. In Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Bij een DDoS-aanval op een website bezoeken meerdere ‘computers’ tegelijk één bepaalde website zodat deze overbelast wordt en onbereikbaar wordt voor klanten of bezoekers.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.