Selecteer een pagina

Sommige Amerikaanse uitgevers en bedrijven met een klein Europees publiek overwegen in verband met de privacywet AVG / GDPR Europese IP-adressen de toegang tot hun sites te ontzeggen. Ze willen geen risico lopen op boetes die 4 procent van de wereldwijde omzet zouden kunnen bedragen.

Well+Good, een website met gezondheidsnieuws en lifestyle artikelen, is van plan om Europese IP adressen voorlopig te blokkeren omdat de investeringen waarmee aan de Europese privacyregels kan worden voldaan momenteel niet lonend zouden zijn.

Well+Good is wel van plan om uiteindelijk tot volledige naleving te komen. Door IP-adressen uit de EU te blokkeren wordt tijd gekocht.

De Amerikaanse uitgever wil ook kijken wat concurrenten doen om aan de Europese privacywet te voldoen.

Dat is een optie die Chris Tolles, CEO van de entertainmentnieuwssite Topix, ook overweegt. Met een bereik van 22,3 miljoen unieke bezoekers per maand haalt Topix meer dan 10 procent van zijn omzet uit het Verenigd Koninkrijk. Deze Britse omzet wil de Amerikaanse uitgever niet verliezen. Maar de rest van Europa is volgens Topix de moeite niet waard.

Topix heeft ervaring met het blokkeren van IP adressen. “We hebben het grootste deel van Afrika, Azië, de meeste landen die problemen veroorzaken legaal of uit een spam of scam standpunt al geblokkeerd. Ook het grootste deel van de voormalige Sovjet-Unie is geblokkeerd.”


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.