Selecteer een pagina

Heb jij een antivirus app op je Android smartphone geinstalleerd? Eén op de drie Android smartphones heeft afgelopen jaar een probleem met malware gehad.

Android is veruit het meest gebruikte mobiele besturingssysteem. Deze software van Google draait op miljarden smartphones en tablets.

Er is alleen een groot misverstand dat tegelijk de oorzaak is van de kwetsbaarheid van Android. Er is niet één Android. Er zijn tientallen verschillende soorten Android software in omloop, die ook nog eens slecht up to date worden gehouden.

Android smartphones zijn daarom een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Ze zijn relatief eenvoudig te hacken.

Dit in tegenstelling tot de iOS-software voor Apple iPhones, waarvan er maar één versie van in omloop is. En de Apple software wordt ook regelmatig bijgewerkt.

De Consumentenbond is in juni 2015 al gestart met de campagne ‘Updaten!‘ om fabrikanten aan te zetten tot een bewust updatebeleid.

Op de site van de Consumentenbond kun je achterhalen of jouw Android smartphone nog wel veilig is.
Om de risico’s in te perken is het voor bezitters van een Android smartphone of tablet van groot belang om actuele goede antivirussoftware te installeren.

Maar welke antivirus app moet je dan installeren?

Als je in de Google Appstore naar een goede antivirus app zoekt loop je het risico om juist de verkeerde app uit te kiezen. Er staan in de appstore namelijk ook zogenaamde antivirus apps die in werkelijkheid juist zelf een probleem opleveren.

Het Duitse onafhankelijke instituut AV-Test heeft verschillende virusbeschermingsoplossingen voor Android getest.

Dit zijn de 5 beste virusscanners voor jouw Android-smartphone:

  1. AVG Free AntiVirus 2018
  2. Avast Mobile Security & Antivirus 2018
  3. G Data Internet Security Light
  4. Bitdefender Mobile Security & Antivirus
  5. Kaspersky Internet Security


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.