Selecteer een pagina

De Autoriteit Persoonsgegevens is een onderzoek begonnen naar inbreuk op het medisch dossier van Barbie.

Tientallen medewerkers van het Hagaziekenhuis in Den Haag blijken zonder toestemming in het medische dossier van Samantha de Jong te hebben gekeken, die bekend is als Barbie van de realitysoap Oh oh Cherso.

Het Haagse ziekenhuis heeft een intern onderzoek gestart naar aanleiding van een tip van de klokkenluiderssite Publeaks.

Na een routinecontrole, die regelmatig wordt uitgevoerd, werd duidelijk dat het dossier van De Jong opvallend vaak was ingezien.

Het ziekenhuis maakt gebruik van het informatiesysteem Chipsoft, waar alle patiëntendossiers in worden bijgehouden.

Samantha de Jong werd in januari met spoed l opgenomen nadat ze een zelfmoordpoging had gedaan.

Haar dossier mocht alleen bekeken worden door zorgpersoneel dat ‘functioneel betrokken’ was. Er bleken echter veel meer personeelsleden in het systeem gekeken te hebben naar het medisch dossier van Barbie. Zij is van het nieuws op de hoogte gesteld.

Ziekenhuisgeheimen Barbie in RTL Boulevard


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.