Selecteer een pagina

Iedereen weet nu langzamerhand wel hoe belangrijk het is dat je niet voor iedere site hetzelfde wachtwoord gebruikt. Tegelijkertijd is dat ook bijzonder frustrerend.

Cabaretier Pieter Derks legt dat in zijn cabaretvoorstelling Zo Goed Als Nieuw uit 2014 heel mooi uit aan de hand van een persoonlijk verhaal over reizen met Ryanair.

Pieter Derks:”Ik zit wat wachtwoorden betreft behoorlijk aan mijn taks. Je moet minimaal wachtwoorden bedenken die niet te onthouden zijn.”

En wat doe je als je je wachtwoord niet meer weet? Dan maak je gebruik van wachtwoord herstel. Je vraagt de site om een mail te sturen met een nieuw wachtwoord of een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. Je voert je mailadres in en wacht dan op het ‘belangrijke’ mailtje. “Ik begrijp waarom het een wachtwoord heet”, zegt Derks.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.