Selecteer een pagina

Hackers proberen steeds vaker in te breken in de systemen van de WHO, bevestigt de gezondheidsorganisatie nadat een malafide website die het interne e-mailsysteem van de WHO nabootste was ontdekt.

“Hoewel harde cijfers ontbreken, vindt er een grote toename plaats van het aantal op de wereldgezondheidsorganisatie gerichte cyberaanvallen”, zegt WHO-veiligheidsmanager Flavio Aggio tegen persbureau Reuters.

Volgens Aggio was de aanval met de website bedoeld om wachtwoorden van WHO-personeel buit te maken. De hackers zijn daar volgens hem niet in geslaagd, maar de gezondheidsorganisatie heeft wel een webpagina gepubliceerd om voor dit soort aanvallen te waarschuwen.

Wie achter de aanval zit, is onduidelijk. Organisaties van de Verenigde Naties, waaronder de WHO, zijn regelmatig doelwit van digitale spionage.

Ook de motivatie om de wereldgezondheidsorganisatie tijdens de coronapandemie aan te vallen, is onduidelijk. Een e-mail van Reuters aan de hackers bleef onbeantwoord.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.