Selecteer een pagina

Een database met namen, adresgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen van ongeveer 200.000 klanten van Raven Hengelsport ligt op straat. De gegevens zijn te koop aangeboden op een forum waar criminelen vaker handelen in gestolen persoonlijke informatie.

Raven is een van de grootste aanbieders voor hengelsportartikelen in Nederland. Het bedrijf heeft in ons land vier vestigingen, maar zegt dat het datalek alleen gegevens bevat van mensen die bij de webshop een account hadden.

De klanten van Raven kunnen volgens woordvoerder Dennis de Jong door het datalek slachtoffer worden van phishingaanvallen door cybercriminelen.

Bij deze vorm van fraude stuurt een oplichter uit naam van een andere partij een bericht, vaak met als doel om het potentiële slachtoffer naar een malafide site te lokken. Hoe meer persoonlijke gegevens een crimineel in handen heeft, hoe overtuigender een e-mail of sms kan overkomen.

Gegevens te koop

Het datalek is ontstaan nadat Raven in november een nieuwe webshop had gekregen. De database met de klantgegevens van rond 2018 bleek daarbij per ongeluk openbaar toegankelijk te zijn.

De hengelsportketen werd er in maart van op de hoogte gebracht dat de gegevens online voor ruim 300 euro te koop stonden.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.