Selecteer een pagina

De gemeente Den Helder zegt vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te stoppen met het wekelijks publiceren van de gegevens uit de Burgerlijke Stand. Op 30 oktober wordt het laatste overzicht gemaakt.

“Sinds jaar en dag informeren we onze inwoners over geboorte-, huwelijks- en overlijdensaangiften. Dat gebeurt via publicaties in de media en op onze gemeentelijke website. Met de intrede van de nieuwe verordening Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) behoren deze publicaties binnenkort tot het verleden”, verklaart de gemeente Den Helder.

Volgens de AVG mogen persoonsgegevens alleen worden gepubliceerd als daar toestemming voor wordt gegeven. Den Helder zegt dat daar een speciale administratie voor zou moeten worden opgezet. Dat zou teveel tijd kosten. Daarom heeft de gemeente besloten te stoppen met een oude traditie.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.