Selecteer een pagina

Een hacker heeft gedurende drie weken meerdere pogingen gedaan om in te breken bij de computersystemen van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen.

Een van de pogingen was succesvol. Daarbij kregen de cybercriminelen toegang tot de mailbox van een medewerker met een “medisch ondersteunende functie”.

Gelre ziekenhuizen wil “vanuit beveiligingsoptiek” niet zeggen hoe het gelukt is binnen te komen in de mailbox.

Doordat de inbraakpogingen op tijd werden ontdekt, kon de schade worden beperkt, schrijft de ziekenhuisgroep op zijn eigen website.

De aanvalspogingen werden vanuit “verschillende landen” uitgevoerd. Gelre ziekenhuizen weet niet waar de aanvallers naar op zoek waren.

“Vanuit het mailaccount zijn geen gegevens verzonden of gedownload. Maar het is niet met zekerheid uit te sluiten dat de hacker mailberichten met persoonsgegevens heeft ingezien. De kans daarop is echter klein”, aldus Gelre ziekenhuizen.

De organisatie zegt dat het een melding heeft gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens, maar dat er vooralsnog geen aangifte is gedaan bij de politie.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.