Selecteer een pagina

Bij een hack van personeelsdossiers van de provincie Gelderland zijn mogelijk gegevens in handen van derden gekomen, meldt de provincie in een persbericht. Het lek is woensdag ontdekt.

Er is aangifte gedaan bij de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is op de hoogte gebracht.

De provincie huurt een extern ICT-bedrijf in om alle ICT-voorzieningen te onderhouden. Dat bedrijf ontdekte woensdagavond dat er een inbraak had plaatsgevonden bij het actualiseren van personeelsdossiers.

Medewerkers van het ICT-bedrijf hebben daarop het lek inmiddels gedicht, zodat de hackers of cybercriminelen niet langer toegang hadden tot het computernetwerk van de provincie.

Veel details over de aanval ontbreken op dit moment. Zo is het onbekend wie er verantwoordelijk is voor de datadiefstal en hoe de hackers het netwerk hebben weten te infiltreren.

De provincie Gelderland kan op dit moment niet zeggen welke gegevens op straat zijn beland. Wellicht gaat het om persoonlijke gegevens van provinciemedewerkers, zoals namen, adressen, contactgegevens en andere relevante informatie.

Bij de provincie werken zo’n zestienhonderd mensen.

Er wordt nog onderzocht of en welke gegevens in handen van derden zijn gekomen, zegt de provincie. De medewerkers zijn geïnformeerd.

“Vooralsnog heeft de hack geen consequenties voor de veiligheid van andere digitale, provinciale werkzaamheden”, stelt de provincie. Een woordvoerder van de provincie zegt dat het geen aanvullende informatie wil geven over de hack.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.