Selecteer een pagina

Veel organisaties denken dat de nieuwe privacywet AVG alleen over digitale verwerking van persoonsgegevens gaat. Dat klopt niet. Ook alle informatie die is vastgelegd valt onder de privacywetgeving.

Op kantoren staan vaak archiefkasten vol ordners met documenten die vol staan met persoonsgegevens.

En vergeet ook niet de prullenbak waarin haast achteloos proppen papier met persoonsgegevens worden gegooid.

Of de groepsprinter in de gang waarop printjes en kopien liggen waarvoor op afstand een printopdracht is gegeven, maar die nog niet zijn opgehaald.

Politici weten dat veel gevoelige informatie nog altijd op deze manier op straat komt te liggen.

Bedrijven die documenten met persoonsgegevens willen vernietigen wordt aangeraden om voortaan gebruik te maken van papiervernietigers.

Een papiervernietiger zou vanaf 25 mei, met een veiligheidsniveau afgestemd op de bedrijfsactiviteiten, standaard tot elke bedrijfsinventaris moeten horen.

Bij de huidige autofeedmachines kun je honderden A4-vellen in één keer invoeren, waarna de invoerbak veilig afgesloten wordt en je niet bij het apparaat hoeft te blijven wachten. Het is tegenwoordig ook niet meer nodig om nietjes of paperclips te verwijderen.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.