Selecteer een pagina

Facebookgebruikers kunnen sinds kort alle data die het social media platform door de jaren heen over hen heeft verzameld opvragen. Dat kan dankzij de privacywet GDPR nu ook bij Whatsapp, dat eigendom is van Facebook.

Hoe kunt u uw eigen persoonsgegevens bij Whatsapp inzien? Volg het onderstaande stappenplan:

1. Ga naar WhatsApp

2. Open instellingen

3. Tik op account

4. Accountgegevens aanvragen

5. Rapport downloaden

WhatsApp vraagt u om 3 dagen geduld voor het rapport, maar gebruikers ontvangen het over het algemeen binnen een paar uur.

Zodra uw rapport beschikbaar is, ontvangt u een WhatsApp-melding op uw telefoon met de vermelding: “Het rapport met uw accountgegevens is klaar om te downloaden”.

Whatsapp vermeldt meteen hoeveel tijd u heeft om het rapport te downloaden (ongeveer een paar weken) voordat het van hun servers wordt verwijderd.

Daarna kunt u een ZIP-bestand naar uw telefoon downloaden. Dit ZIP-bestand bevat een HTML-bestand dat eenvoudig te bekijken is en een JSON-bestand dat naar een andere app kan worden geporteerd.

Zodra u het rapport hebt geopend, vindt u uw gegevens zoals uw telefoonnummer, vorige IP-verbinding, apparaattype, apparaatfabrikant, profielfoto, al uw contactnummers, groepsnamen waarvan u deel uitmaakt en de contacten die u hebt geblokkeerd.

Gelukkig is de informatie die WhatsApp over u bewaart niet zo eng als de informatie die het moederbedrijf Facebook heeft, maar is het altijd beter om te weten welke informatie u als gebruiker deelt met de app die u gebruikt.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.