Selecteer een pagina

Autodieven hebben het nog nooit zo gemakkelijk gehad om een dure auto te stelen. Verzekeraars slaan alarm. Hoe kun je voorkomen dat de dieven jouw autosleutels kopieren?

Moderne autodieven lopen met een laptop met scansoftware en techniek langs woningen en bedrijfspanden op zoek naar signalen van contactloze autosleutels.

Iedereen die zijn autosleutels in de hal op een kastje laat liggen of in de zak van een jas op de kapstok heeft zitten loopt gevaar.

Zodra het signaal is opgevangen maakt de dief met zijn computer een kopie van de digitale code. Daarna kan hij zonder sporen na te laten de auto op de inrit of parkeerplaats openen, leegroven of stelen.

Dat wil je uiteraard voorkomen. Dat kan op meerdere manieren.

De meest effectieve manier is de draadloze techniek in de auto uit te schakelen. Laat dat bij voorkeur door de garage of dealer doen. Dan heb je aan de hand van de factuur een bewijs voor de verzekering of de Autoriteit Persoonsgegevens.

Maar het kan ook anders. Bewaar je sleutels thuis of op het bedrijf in een conservenblikje, een koekblik, een metalen sleutelkast of aluminiumfolie. Het metaal blokkeert het signaal dat de sleutels voortdurend uitzenden. De autodieven kunnen dan niets ontvangen.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.