Selecteer een pagina

De Hongaarse regering schort delen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op als onderdeel van haar COVID-19-beleid.

Hongarije heeft op 11 maart de noodtoestand uitgeroepen als reactie op de COVID-19-pandemie. Traditioneel moet de noodtoestand na vijftien dagen worden verlengd door het Hongaarse parlement; de regerende Fidesz-partij, die een supermeerderheid in het Hongaarse parlement heeft, heeft echter een “coronaviruswet” voorgesteld die de premier, Viktor Orbán, in staat stelt om bij decreet te regeren.

Door nieuwe aanvullende maatregelen hoeven de Hongaarse autoriteiten zich niet langer te houden aan de belangrijkste bepalingen van de Europese privacywet.

De Hongaarse overheid hoeft niet langer te melden dat persoonlijke informatie wordt overgeheveld en opgeslagen zolang zij handelt onder het mom van “herkenning, verkenning en preventie van verdere verspreiding van het coronavirus”.

Hongaren hebben niet langer het recht om te verzoeken om toegang tot of verwijdering van hun persoonlijke informatie en de overheid heeft zichzelf langer de tijd gegeven om te reageren op verzoeken om informatie.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.