Selecteer een pagina

Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft de NAVO aangeboden om Nederlandse ,,cybersoldaten” in te zetten.

“Nederland is in een ,,cyberoorlog” met de Russen verwikkeld”, zei de minister in het televisieprogramma WNL op Zondag. ,,We moeten af van de naïviteit op dat terrein.”

In april werden vier Russische militairen agenten het land uitgezet omdat ze het wifi-netwerk van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag wilden hacken.

,,Het is echt gevaarlijk” wat de Russen doen, zei Bijleveld. Ze wees onder meer op beïnvloeding door de Russen van verkiezingen. Dat gebeurde bij de presidentsverkiezingen in de VS in 2016.

,,De aard van oorlogsvoering is veranderd”, aldus de minister. Ze wil cybersoldaten inzetten “om te kijken hoe we zelf offensief dingen kunnen doen als het nodig is.”


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.