Selecteer een pagina

RTL Nederland kampt met een mogelijke ransomware-aanval, meldt de eigen cybercrimejournalist Daniel van der Laan. Het mediabedrijf heeft cybersecuritybedrijf Fox-IT ingeschakeld om de digitale aanval tegen te gaan. 

RTL vraagt medewerkers om zo veel mogelijk thuis te werken omdat de aanval op het zakelijke netwerk in Hilversum plaatsvindt.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe groot de mogelijke ransomware-aanval is en wat de gevolgen zijn. De uitzendingen op de televisiekanalen van RTL en Videoland ondervinden in ieder geval geen problemen.

Of er geld is geëist, is nog niet bekend. “We zijn het aan het onderzoeken en kunnen daar op dit moment nog niets concreets over zeggen”, zegt een woordvoerder van RTL. RTL en zijn securitypartners doen nog onderzoek.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.