Selecteer een pagina

Wat mag je van PrivacyZone verwachten?

De een vindt de privacywet duidelijk, efficiënt en praktisch. De ander diffuus, bureaucratisch en onwerkbaar. Privacy management is maatwerk. Voor iedere afdeling. Voor iedere doelgroep.

Dat is het uitgangspunt en de uitdaging van PrivacyZone.nl bij de ontwikkeling van privacybeleid op basis van de privacywet AVG / GDPR.

PrivacyZone.nl is een marketing & communicatiebureau dat gespecialiseerd is in privacymanagement en privacymarketing.

Kunnen we misschien van de nood een deugd maken en dankzij de AVG nieuw beleid ontwikkelen waarmee meer omzet gegenereerd kan worden?

PrivacyZone helpt bij het vinden van effectieve oplossingen en zorgt er samen met jou voor dat je organisatie aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming voldoet.

  • Welke mogelijkheden biedt privacybeleid voor verbetering, innovatie en zelfs new business?
  • Hoe combineren we juridisch en ethisch verantwoord handelen met het optimaal benutten van technische mogelijkheden om consumenten gepersonaliseerd te bedienen, 24/7, waar dan ook?
  • Welke (nieuwe) technische ontwikkelingen zijn er om het inzicht van organisaties in consumentengedrag, interesses, voorkeuren, attitudes en beleving op individueel niveau te achterhalen?
  • Welke impact hebben de ontwikkelingen voor HR, marketing, sales, customer service?

Geïnteresseerd? Neem dan nu contact met ons op.

Bel 06-31995740 of mail naar info@privacyzone.nl.

PrivacyZone.nl analyseert op basis van de Europese privacywetgeving samen met het management de custumer journey en werkprocessen om privacy risico’s en kansen in beeld te brengen.

  • We leren je ontwikkelingen aanvoelen
  • Wat je daarvan kunt leren
  • Wat er mogelijk is
  • Hoe je kunt reageren
  • Hoe je marktvragen kunt voorspellen en zo voldoen aan de klantvraag of deze zelfs kunt genereren
  • Hoe je eenvoudiger internationaal zaken kunt doen
  • Hoe je rust binnen jouw organisatie creëert met heldere processen en duidelijke afspraken
  • Hoe je aantrekkelijker wordt als werkgever door een transparant HR-beleid
  • Hoe je efficiënter kunt ondernemen door meer inzicht in jouw bedrijfsvoering
  • Hoe je doelmatig en datadriven kunt werken
  • Hoe je jouw imago kunt verbeteren

Wie van de nood een deugd maakt hoeft niet bevreesd te zijn voor hoge kosten of hoge boetes. Privacy wordt dan een investering waarmee je kosten kunt besparen en meer omzet en winst kunt genereren.

De AVG / GDRP biedt, wanneer goed gemanaged, volgens PrivacyZone een groeikans.

PrivacyZone werkt samen met zelfstandige specialisten op diverse vakgebieden die kennis delen, vergaren en duiden om klanten optimaal te kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van een doelgerichte privacy strategie.

Geïnteresseerd in de werkwijze van PrivacyZone? 

Bel 06-31995740 of mail naar info@privacyzone.nl.

FAQ

Persoonsgegevens mogen uitsluitend worden verwerkt als de verwerking een rechtmatige grondslag heeft. Je moet bepalen welke rechtmatige grondslag voor de verwerking van toepassing is. Als je de gegevensverwerking niet kunt baseren op minimaal één van deze grondslagen heb je niet het recht om de persoonsgegevens te verwerken. In AVG artikel 6, lid 1 worden 6 wettelijke grondslagen voor het verwerken van persoonsgegevens benoemd:
  1. Toestemming van de betrokken persoon.
  2. De gegevensverwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst.
  3. De gegevensverwerking is noodzakelijk voor het nakomen van een wettelijke verplichting.
  4. De gegevensverwerking is noodzakelijk ter bescherming van de vitale belangen.
  5. De gegevensverwerking is noodzakelijk voor de vervulling van een taak van algemeen belang of uitoefening van openbaar gezag.
  6. De gegevensverwerking is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen.
Je bent zelf verantwoordelijk om te beoordelen of je je voor een verwerking van persoonsgegevens kunt baseren op één van de 6 grondslagen.

Bijzondere en strafrechtelijke gegevens

Het verwerken van bijzondere en strafrechtelijke persoonsgegevens is verboden, tenzij je voldoet aan een aantal strengere eisen. Bijzondere persoonsgegevens zijn bijvoorbeeld gegevens over iemands gezondheid. Strafrechtelijke persoonsgegevens zijn bijvoorbeeld gegevens over strafrechtelijke veroordelingen.

Persoonlijk gebruik

Verwerking van persoonsgegevens voor puur persoonlijk gebruik is wel altijd toegestaan. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardagskalender of een bestand met adressen van familie en vrienden.

Verantwoordingsplicht

Zorg ervoor dat je goed kunt onderbouwen dat je de verwerking van persoonsgegevens op minimaal 1 van de 6 AVG-grondslagen kunt baseren als de Autoriteit Persoonsgegevens daar om vraagt. Onder de AVG geldt namelijk de verantwoordingsplicht.

Load More

Partners PrivacyZone