Harde Brexit kan bedrijven die persoonsgegevens in Groot Brittannië laten verwerken in problemen brengen

Organisaties die gebruik maken van een helpdesk in het Verenigd Koninkrijk, of daar persoonsgegevens laten verwerken, doen er verstandig aan om naar een alternatieve oplossing binnen de EU te zoeken. In geval van een harde Brexit wordr Groot Brittannie namelijk door de Autoriteit Persoonsgegevens beschouwd als een niet-EU-land waar zonder verdrag geen gegevens mogen worden verwerkt. De AP zou boetes voor uit kunnen delen als dat na de Brexit nog wel gebeurt, waarschuwt Branchevereniging Nederland ICT.

DigiD phishing mail maakt honderden slachtoffers. Cybercriminelen doen zich voor als overheid

Cybercriminelen hebben afgelopen weekeinde via een phishingmail de inloggegevens van honderden mensen te hebben ontfutseld. Volgens Logius dachten de slachtoffers dat het om een mailbericht van de overheid ging. Logius is de instantie die verantwoordelijk is voor de DigiD-inlogmethode. Cybercriminelen hebben afgelopen weekeinde via een phishingmail de inloggegevens van honderden mensen te hebben ontfutseld. Volgens Logius dachten de slachtoffers dat het om een mailbericht van de overheid ging. Logius is de instantie die verantwoordelijk is voor de DigiD-inlogmethode.

7 Europese consumentenbonden klagen Google aan wegens schending AVG. Google registreert onrechtmatig waar jij bent geweest

Consumentenorganisaties in Nederland, Polen, Griekenland, Noorwegen, Slovenië, Zweden en Tsjechië klagen Google aan wegens onrechtmatige monitoring van de locatie van gebruikers. De zeven organisaties hebben hun krachten gebundeld. Ze hebben ieder bij hun eigen nationale Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een klacht ingediend tegen de internetgigant.

Gemeente Oldambt overtreedt Algemene Verordening Gegevensbescherming. Persoonsgegevens vergunningaanvrager gepubliceerd

De Oost-Groninger gemeente Oldambt heeft geblunderd bij de publicatie van de aanvraag van een vergunning. Daarbij werden privacygevoelige gegevens als e-mailadres, mobiel nummer en zelfs het burgerservicenummer (BSN) op de site van de gemeente gepubliceerd, meldt RTV Noord. De gemeente heeft de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) overtreden.