Harde Brexit kan bedrijven die persoonsgegevens in Groot Brittannië laten verwerken in problemen brengen

Harde Brexit kan bedrijven die persoonsgegevens in Groot Brittannië laten verwerken in problemen brengen

Organisaties die gebruik maken van een helpdesk in het Verenigd Koninkrijk, of daar persoonsgegevens laten verwerken, doen er verstandig aan om naar een alternatieve oplossing binnen de EU te zoeken. In geval van een harde Brexit wordr Groot Brittannie namelijk door de Autoriteit Persoonsgegevens beschouwd als een niet-EU-land waar zonder verdrag geen gegevens mogen worden verwerkt. De AP zou boetes voor uit kunnen delen als dat na de Brexit nog wel gebeurt, waarschuwt Branchevereniging Nederland ICT.

Lees meer
DigiD phishing mail maakt honderden slachtoffers. Cybercriminelen doen zich voor als overheid

DigiD phishing mail maakt honderden slachtoffers. Cybercriminelen doen zich voor als overheid

Cybercriminelen hebben afgelopen weekeinde via een phishingmail de inloggegevens van honderden mensen te hebben ontfutseld. Volgens Logius dachten de slachtoffers dat het om een mailbericht van de overheid ging. Logius is de instantie die verantwoordelijk is voor de DigiD-inlogmethode. Cybercriminelen hebben afgelopen weekeinde via een phishingmail de inloggegevens van honderden mensen te hebben ontfutseld. Volgens Logius dachten de slachtoffers dat het om een mailbericht van de overheid ging. Logius is de instantie die verantwoordelijk is voor de DigiD-inlogmethode.

Lees meer
Datalek bij Quora. Gegevens van 100 miljoen gebruikers liggen op straat

Datalek bij Quora. Gegevens van 100 miljoen gebruikers liggen op straat

Consumentenorganisaties in Nederland, Polen, Griekenland, Noorwegen, Slovenië, Zweden en Tsjechië klagen Google aan wegens onrechtmatige monitoring van de locatie van gebruikers. De zeven organisaties hebben hun krachten gebundeld. Ze hebben ieder bij hun eigen nationale Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een klacht ingediend tegen de internetgigant.

Lees meer
7 Europese consumentenbonden klagen Google aan wegens schending AVG. Google registreert onrechtmatig waar jij bent geweest

7 Europese consumentenbonden klagen Google aan wegens schending AVG. Google registreert onrechtmatig waar jij bent geweest

Consumentenorganisaties in Nederland, Polen, Griekenland, Noorwegen, Slovenië, Zweden en Tsjechië klagen Google aan wegens onrechtmatige monitoring van de locatie van gebruikers. De zeven organisaties hebben hun krachten gebundeld. Ze hebben ieder bij hun eigen nationale Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een klacht ingediend tegen de internetgigant.

Lees meer
Gemeente Oldambt overtreedt Algemene Verordening Gegevensbescherming. Persoonsgegevens vergunningaanvrager gepubliceerd

Gemeente Oldambt overtreedt Algemene Verordening Gegevensbescherming. Persoonsgegevens vergunningaanvrager gepubliceerd

De Oost-Groninger gemeente Oldambt heeft geblunderd bij de publicatie van de aanvraag van een vergunning. Daarbij werden privacygevoelige gegevens als e-mailadres, mobiel nummer en zelfs het burgerservicenummer (BSN) op de site van de gemeente gepubliceerd, meldt RTV Noord. De gemeente heeft de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) overtreden.

Lees meer
Volgens privacydeskundige Jeroen Terstegge heeft de CEO-fraude bij Pathé niets van doen met de #AVG. Heeft hij gelijk?

Volgens privacydeskundige Jeroen Terstegge heeft de CEO-fraude bij Pathé niets van doen met de #AVG. Heeft hij gelijk?

Op Twitter heb ik al enige tijd een interessante ‘discussie’ met de Nederlandse privacydeskundige Jeroen Terstegge van PM Partners over het koppelen van de AVG op deze site aan een bericht over de CEO Fraude bij de bioscoopketen Pathé. “Dit heeft echt niets met de #AVG te maken. Niet elk securityprobleem is een AVG-probleem”, twitterde Terstegge. Ik was stomverbaasd.

Lees meer
Wat gebeurt er (niet meer) als het internet in heel Nederland plat wordt gelegd? Dit college van professor Aiko Pras moet je zien!

Wat gebeurt er (niet meer) als het internet in heel Nederland plat wordt gelegd? Dit college van professor Aiko Pras moet je zien!

Dit artikel kun je dankzij internet lezen. Waar je ook bent. Als je even geen dekking hebt voor je smartphone vind je dat hoogst irritant. Als je wifi thuis langzaam is scheldt je op je provider. Maar wat doe je als het hele internet plat ligt? Professor Aiko Pras van de Universiteit Twente legt het in een boeiend online college uit.

Lees meer