Selecteer een pagina

IBM Research gaat samen met de Rabobank vanaf 25 mei cryptografische pseudoniemen voor klanten gebruiken om te voldoen aan de Algemene Wet Bescherming Persoonsgegevens (AVG).

De AVG is een groot uitdaging voor elk multinationaal bedrijf dat de persoonsgegevens van klanten moet beschermen en hen tegelijkertijd controle moet geven over hun persoonsgegevens.

IBM Research gebruikt nu cryptografie om terabytes aan klantgegevens van de Rabobank te transformeren en deze klanten pseudoniemen te geven.

Rabobank en IBM Services zijn al jaren met het pseudoniemproject bezig. Applicaties en platforms zijn inmiddels geconverteerd en uiteindelijk zullen alle betaalapplicaties en ook andere bankfuncties worden geconverteerd.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.