Selecteer een pagina

Het is sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) relatief rustig wat betreft de boetes waarmee gedreigd wordt. Toezichthouders in heel Europa melden een forse stijging van klachten, maar tot dusver zijn er nog geen sancties opgelegd.

Daar komt volgens de Europese toezichthouder Giovanni Buttarelli voor het eind van het jaar verandering in. Hij kondigt niet alleen de eerste boetes aan, maar ook andere ingrijpende sancties en waarschuwingen met ultimatum. Er kunnen organisaties tijdelijk of helemaal worden stilgelegd.

Buttarelli vertelde dit in een interview aan het internationale persbureau Reuters.

“De boete is relevant voor het bedrijf en belangrijk voor de publieke opinie, voor het consumentenvertrouwen. Maar vanuit administratief oogpunt is dit slechts één element van de wereldwijde handhaving”, aldus Giovanni Buttarelli.

Boetes voor inbreuken op de AVG kunnen oplopen tot 20 miljoen euro, of 4 procent van de totale jaaromzet, afhankelijk van welk bedrag het grootst is.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.