Selecteer een pagina

“Goeie gesprekken net met mijn nieuwe oplichtende dochter”, twittert de Zwolse wijkagent Maarten van Esch. Een Whatsapp fraudeur deed zich voor als zijn dochter. Of hij even 4100 euro wilde overmaken, omdat zij voor 17.00 uur ’s middags nog openstaande rekeningen moest betalen.

De oplichter trof met de wijkagent nietsvermoedend iemand die weet hoe digitale fraude via Whatsapp werkt. De agent besloot de oplichter zelf te misleiden en deed alsof hij dacht dat hij met zijn dochter aan het chatten was.

Van Esch deelde de conversatie via WhatApp op sociale media. Naast het feit dat de oplichter al de verkeerde had in de persoon van Van Esch, dacht diegene ook nog eens dat hij zijn vrouw sprak via WhatApp.

De oplichter zegt dat er haast geboden is omdat er anders ‘verhogingen’ volgen. Als diegene vraagt aan Van Esch hoeveel euro gaat lukken reageert de wijkagent gevat.

“Pak even m’n politiepas, moment. Ik doe veel met phishing enzo. Hallo? Ga nu niet weg!”, appt hij naar de oplichter.

Dan wordt het de oplichter te heet onder de voeten en blokkeert hij het nummer van Van Esch.

De wijkagent deelde de chat met de oplichter op Twitter.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.