Selecteer een pagina

Bits of Freedom heeft de nominatie voor de jaarlijkse Big Brother Awards Publieksprijs geopend. Wie is de grootste schender van privacyrechten van 2018?

De Big Brother Awards Publieksprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de persoon of organisatie die dat jaar de grofste inbreuk maakte op de privacy van Nederlanders.

Bits of Freedom is een beweging die opkomt voor internetvrijheid in Nederland. De organisatie richt zich op twee voor die vrijheid essentiële grondrechten: communicatievrijheid en privacy.

Het publiek kan tot en met 25 november via de website van Bits of Freedom kandidaten nomineren. Wie verdient volgens jou deze bedenkelijke eer?

Uit alle nominaties wordt een top 3 gevormd waar vanaf 3 december op kan worden gestemd.

De uitreiking van de Big Brother Awards is op 22 januari 2019 in de Rode Hoed te Amsterdam.

De publieksprijs van de Big Brother Awards 2017 was voor het kabinet. Dit vanwege het doordrukken van de inwerkingtreding van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten – door het publiek vaak ook wel de sleepnetwet genoemd.

Focum wint de prijs voor het profileren en beïnvloeden van levenskansen, zonder daar de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor te nemen.


Wees de eerste die dit bericht deelt

Aanmelden PrivacyZone Nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de PrivacyZone Nieuwsbrief voldoet u aan een van de eisen van de Europese privacywet GDPR / AVG. Wij houden u wekelijks op de hoogte met nieuws, jurisprudentie en advies. U wordt geacht deze ontwikkelingen actief te volgen en indien noodzakelijk gepaste maatregelen te treffen.

Bedankt voor uw aanmelding voor de PrivacyZone Nieuwsbrief.